EŞ İÇİN UZAKLAŞTIRMA KARARI TALEBİ DİLEKÇESİ (VEKİL İÇİN)
- yasemindemirtas499
- 6 Oca
- 3 dakikada okunur

VEKİL İLE UZAKLAŞTIRMA TALEBİ DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ
EŞ İÇİN UZAKLAŞTIRMA TALEBİ
KAYSERİ NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ'NE
ACELE İŞTİR
LEHİNE TEDBİR
İSTEYEN : İSİM SOYİSİM T.C.KİMLİK NO: - ADRES
VEKİLİ : AV. YASEMİN DEMİRTAŞ -UETS- Kayseri Barosu Sicil No:1931- Mevlana Mah. Barış Manço Cad. Ayhanlar Plaza No:8/4 Kocasinan/KAYSERİ
ALEHYİNE TEDBİR
TALEP EDİLEN : İSİM SOYİSİM T.C.KİMLİK NO: - ADRES
DİLEKÇE KONUSU : Uzaklaştırma/önleyici tedbir talebi
AÇIKLAMALAR :
Aleyhine tedbir istenen müvekkilin eşidir. Bu evlilikten ……isimli (yaş) çocukları vardır. Müvekkilim ev hanımıdır/müvekkilim ….ücretle ……işyerinde çalışmaktadır. Kazancı ile evi ve çocukları tek başına geçindirme imkanı söz konusu değildir. Aleyhine tedbir istenen müvekkili, aile fertlerini ve yakınlarını sürekli olarak müvekkilin canı, malı, cinsel bütünlüğü ve vücut bütünlüğüyle tehdit etmektedir. Sürekli tehdit ve hakarete maruz kalan müvekkilim çok çaresizdir. Taraflar arasında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ………nolu soruşturma dosyasında HUSUMET DEVAM ETMEKTEDİR.(yoksa siliniz) Müvekkil aleyhine tedbir istenen yüzünden işe gidemez, kapıdan dışarı çıkamaz hale gelmiştir. Aleyhine tedbir istenenin müvekkilime karşı HAKARET, TEHDİT ve TEHLİKE İÇEREN EYLEMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR.
İş bu sebeple 6284 sayılı Kanun gereğince
Sayın mahkemenizden 6284 sayılı kanun
“Hâkim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları
MADDE 5 – (1) Şiddet uygulayanlarla ilgili olarak aşağıdaki önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hâkim tarafından karar verilebilir:
a) Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması.
b) Müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi.
c) Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması.
ç) Çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması.
d) Gerekli görülmesi hâlinde korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması.
e) Korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi.
f) Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi.
g) Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi. ğ) Silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi.
h) Korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması.
ı) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması.
(2) Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde birinci fıkranın
(a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde hâkimin onayına sunar. Hâkim tarafından yirmidört saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
(3) Bu Kanunda belirtilen tedbirlerle birlikte hâkim, 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununda yer alan koruyucu ve destekleyici tedbirler ile 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulması hususlarında karar vermeye yetkilidir. (4) Şiddet uygulayan, aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan yahut katkıda bulunan kişi ise 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla hâkim, şiddet mağdurunun yaşam düzeyini göz önünde bulundurarak talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir.” (İLGİLİ HÜKÜMLERİ SEÇİNİZ) HÜKMÜ GEREĞİNCE BELİRTİLEN KORUYUCU ÖNLEMLERİN alınmasını vekaletensayın makamınızdan talep etmemiz zarureti hasıl olmuştur.
(EĞER NAFAKA VE VELAYET İSTEYECEKSEK) MÜVEKKİLİN SOSYAL EKONİM DURUMU VE MARUZ KALDIĞI ŞİDDET DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA ÇOCUKLARININ VELAYETLERİN KENDİSİNE VERİLMESİNİ VE BU AŞAMADA KENDİSİ İÇİN ….TL , ÇOCUKLAR İÇİN ÇOCUK BAŞI……TL TEDBİR NAFAKASINA HÜKMEDİLMESİNİ DE TALEP ETMEKTEYİZ.
NETİCE-İ TALEP : Yukarıdaki açıklamalardan dolayı Sayın Mahkemenizden,
KARŞI TARAFIN MÜVEKKİLE VE AİLESİNE KARŞI HAKERET, ŞİDDET, TEHDİTTE BULUNMASININ ÖNLENMESİ,
Müvekkilin çocukları ile yaşadığı "…………………. KAYSERİ"adresinde yer alan evden ve iş yeri "……………………….. için gerekli 6284 sayılı Kanun 5. Madde ………bentler (yukarıda şeçili bendleri yazınız)önlemlerin alınmasını vekaleten arz ve talep ederiz. TARİH
Lehine Tedbir İsteyen Vekili
AV. YASEMİN DEMİRTAŞ
E-İMZA
#UZAKLAŞTIRMAKARARI #UZAKLAŞTIRMA #ŞİDDETİÖNLEME #KADINAŞİDDETEHAYIR #DİLEKÇEÖRNEĞİ #EŞİÇİNUZAKLATIRMAKARARI
Comments